Ovaj punjeni indijski hleb mi je možda i omiljeni doručak. Za to postoje tri sasvim logična razloga: jako je ukusno, brzo se sprema i fino zasiti :). Ne postoji čak ni tačan recept, sastojci za punjenje mogu biti po vašoj želji. Tako da može i da funkcioniše po principu šta god imate u frižideru :).

Količine koje sam ja ovde navela su za dva komada prečnika jednog tanjira i to može biti dovoljno za dve prosečne osobe ili jednu koja je mnogo gladna. 🙂

imageedit_1_8408148512

Sastojci

  • 120g speltinog ili pšeničnog integralnog brašna
  • 50-80ml vode
  • malo soli
  • malo putera
  • 2 kašičice krem sira ili sličnog namaza
  • oko 4 šnita pilećih prsa ili drugog suhomesnatog proizvoda
  • oko 4 šnita kačkavalja

Postupak

  1. Količinu vode odredite sami tako da testo ne bude pretvrdo, ali ni premekano, da vam ne bi pucalo i iscurelo ono što je unutra. Kada ga umesite ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim podelite u 4 jednake loptice.
  2. Loptice oklagijom razvučete u tanke diskove i na 2 od 4 stavljate sastojke po želji. Druga 2 služe da poklopite 😊. Ja sam stavljala malo krem sira, po 2 šnita pilećih prsa i kačkavalja.
  3. Kada poklopite drugim diskom, prstima spojite rubove.
  4. Peče se u suvom tiganju za palačinke, tako što spustite na tiganj, posle par minuta okrenete i hleb malo namažete puterom. Posto je vruće puter ce se sam topiti po testu. Okrenite i namazite i drugu stranu.
  5. Pecite još par minuta sa obe strane.
Share: