Testo je naravno najbolje sveže i sutradan to najčešće nije više to. Medjutim, to nije slučaj sa ovim pogačicama sa krem sirom. One zaista ostanu iste i sutradan, naravno ukoliko se drže pokrivene 😂. Ja ih najčešće spremam kad znam da ću imati goste a neću imati kad da spremim nešto ili kad idem negde na put a treba mi nešto za jelo usput. 🚗 Tako da se setite toga kad se budete spremali za letovanje. 😀 I naravno, posto ide leto pa je šporet teško paliti tokom dana, ovo se može ispeći uveče i eto gotovog doručka. 😉

Naravno, ovo testo ne morate oblikovati u pogačice, možete praviti i štapiće, perece ili koji god vama oblik odgovara.

Od količine navedene u receptu ispadnu dva pleha ovih pogačica.

imageedit_1_8408148512

Sastojci

  • 500g brašna
  • 250g margarina/putera
  • 500g krem sira (ja koristim Moja kravica sitan sir)
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 1 žumance
  • kašika mleka
  • susam za posipanje

Postupak

  1. Ostavite margarin/puter da omekša na sobnoj temperaturi
  2. Mikserom umutite margarin/puter, a zatim dodajte i krem sir
  3. U tu smesu ubacite brašno, so, prašak za pecivo i mikserom sa nastavcima za testo mutite smesu, a zatim je doradite rukama
  4. Kada je testo umešeno, uvijte ga u prijanjajuću foliju i ostavite u frižideru oko pola sata
  5. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo na debljinu prsta i vadite željene oblike i redjajte ih na pleh sa papirom za pečenje
  6. Pogačice premažite mešavinom žumanceta i mleka i pospite susamom
  7. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 min, ili dok ne porumene
Share: