Ovaj recept je varijanta ovih gibanica-mafina http://jabukeicimet.rs/mafin-gibanica/.  Isto se dobiju veoma vazdušaste i ukusne pitice, samo su ovaj put sa korama od heljde i dodatkom zelja, što se mene tiče, možda još i lepše s obzirom da volim i heljdu i zelje. 🙂 Recept je gotovo identičan, osim što sam dodala malo više kisele vode, jer mi se činilo da ove kore zahtevaju više tečnosti.

Nekim čudom je ostalo par pitica, tako da na poslednjoj slici možete videti kako izgleda sutradan. Nimalo nisu splasli, nego ostaju lepi i šupljikavi. 🙂

Kao što sam i prošli put pisala, ukoliko su vam manje čašice od pleha za mafine, moguće je da će vam preteći smese, tako da to slobodno ubacite u neku mini tepsijicu ili šerpu pa ispecite kao dodatnu piticu. 🙂

imageedit_1_8408148512

Sastojci

  • 1 pakovanje kora od heljde (500g)
  • 500g sitnog sira
  • 3 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1-2 kašičice soli
  • 5 jaja
  • 50ml ulja
  • 400ml jogurta
  • 300ml kisele vode
  • margarin/puter za podmazivanje
  • 2 veze zelja

Postupak

  1. Uključite rernu na 180 stepeni
  2. Zelje iseckajte i izgnječite prstima sa malo soli
  3. Kore urolajte i secite na trake širine oko 2cm
  4. U veću činiju ubacite 3 kašike brašna, so, prašak za pecivo i promešati
  5. Ubaciti jogurt, kiselu vodu, jaja i ulje i sve dobro promešati
  6. Dodati sir i zelje i ponovo izmešati
  7. Ubacivati po jednu šaku kora koje rukama malo razdvojite pre ubacivanja u činiju i mešati posle svakog ubacivanja kora
  8. Pleh za mafine podmažite margarinom i ubacujte smesu do vrha (pa i preko) svake čašice u plehu.
  9. Ubacite u rernu i pecite oko 45min

Prijatno!

Share: