Za one koji vole sve što može da naprave domaće, evo mog recepta za domaću pileću paštetu. Paštetu je najbolje da pravite istog dana kada pravite pileću supu, jer vam za paštetu treba piletina kuvana sa 1 glavicom crnog luka, pa taman da iskoristite priliku. A kada imate kuvanu piletinu pravi se za tili čas. Ja sam namerno spremala ovako malu količinu, jer mi se nije svidela ideja da nešto spremano od mesa dugo stoji u frižideru. Na meso koje je samo prenoćilo sam vrlo osetljiva 😂, o više dana neću ni da mislim. 😂 Već ujutru mi se oseća malo ta nota odstajalog mesa, tako da ja ovakve stvari konzumiram samo istog dana kada ih napravim. Zato i mislim da je najbolje da ovu paštetu pravite tokom dana kada pravite supu i da je pojedete za večeru. 🤗

imageedit_1_8408148512

Sastojci

  • oko 400g kuvanih bataka i karabataka (2 komada batak+karabatak)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 puna kašičica putera
  • pola kašičice senfa
  • so i biber po ukusu
  • suvi začin
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 1 manji kiseli krastavac

Postupak

  1. Piletinu skuvajte sa 1 celom glavicom crnog luka ( naravno očišćenom).
  2. Kada je piletina kuvana, odvojite meso od kostiju, luk bacite.
  3. Zatim sve sastojke uz dodatak 4-5 kašika vode u kojoj se kuvalo meso ubacite u blender ili secko i meljite dok ne dobijete teksturu paštete.
Share: