Za sve vas kojima je petak omiljeni dan kao i meni, evo recepta za još jedne healthy sugarfree kuglice. Prave male energetske bombe za početak vikenda. Nazvala sam ih “Lažne snikers kuglice”, jer me svaka kombinacija čokoladnih ukusa i kikirikija podseća na snikers.😂 Lažne, jer šećera nema, osim onog iz urmi. Prave se slično kao one koje sam već ranije delila, koje su bile sa orasima i lešnicima. Sve što vam treba je neki secko/blender kao i sastojci dole navedeni.

imageedit_1_8408148512

Sastojci

 • oko 250g pečenog neslanog kikirikija
 • oko 250g svežih urmi
 • manje od pola kašičice ekstrakta vanile
 • 2 kašike kakao praha
 • prstohvat soli

Postupak

 1. Odvojite oko 25 celih zrna kikirikija. Ostatak podelite na 1/3 (oko 80g) i 2/3 (oko 160g).
 2. Urme očistite od koštica i isto tako podelite na 1/3 i 2/3.
 3. Ubacite u secka 1/3 kikirikija i malo usitnite, a onda ubacite i 1/3 urmi, prstohvat soli i ekstrakt vanile i seckajte dok ne dobijete finu smesu od koje možete da pravite kuglice. Par puta ćete verovatno morati da zaustavljate seckanje, da promešate pa da nastavite jer je smesa gusta i lepljiva.
 4. Kad se smesa spremljena odvojite je sa strane i u secka ubacite ostale 2/3 kikirikija, malo sameljite pa ubacite preostale urme, kakao i prstohvat soli. Seckajte dok ne dobijete smesu iste teksture kao prethodnu. Ukoliko vam je secko slabiji ili vrti u prazno, ubacite 1-2 kasike vode.
 5. Napravite male kuglice (20 do 25 komada) od svetle smese, i isto toliko duplo vecih tamnih kuglica.
 6. Svetlu kuglicu rastaninje na dlanu i ubacice jedno zrno kikirikija i oko njega smotajte kuglicu. Zatim jednu tamnu kuglicu rastanjite na dlanu i smotajte je oko svetle kuglice. I to je to. 😂 Imacete bombice koje u sebi imaju kikiriki, oko njega svetli sloj, oko njega tamni sloj 😁. Kada ovo radite, najbolje je da blago nakvasite ruke, ali baš blago, tek da vam se smesa ne lepi za ruke.
 7. Ostavite da se stegnu u frižideru, pa poslužite.
Share: