Kao što ste primetili na blogu i instagramu, bacila sam se u izradu raznih kombinacija ovih sugar-free kuglica. A sad, posle praznika, kada retko ko nije preterao u jelu, dobro dodje ovako nešto. 🙂

Ovog puta, glavni sastojci su čips od jabuke i cimet, a sve u duhu naziva ovog bloga. 🙂 Čips od jabuke može da se nadje u zdravim hranama i u većim marketima. Ja sam našla u dve varijante, u kesima od po 20g i 40g. Čips od jabuke su u stvari veoma tanko sečeni krugovi jabuke, a zatim osušeni bez dodatog šećera. Cena kupovnog čipsa je svakako veća nego da ga sami napravite, tako da ću za neki do narednih postova da istražim kako se tačno pravi, jer osim za ovaj recept, to može biti fina zdrava grickalica.

Kao i ostale kuglice ovog tipa koje sam do sada pravila i ove su pogodne i za vegane i ljude koji poste,a urme su ono što daje teksturu pogodnu za pravljenje kuglica, kao i slatkoću.

imageedit_1_8408148512

Sastojci

  • 100g badema
  • 50g ovsenih pahuljica
  • 40g čipsa od jabuke
  • 2 kašičice cimeta
  • 200g očišćenih svežih urmi

Postupak

  1. Sameljite bademe u secku/blenderu,  a zatim odvojite 2-3 kašike u neku manju činijicu. To će služiti da se kuglice uvaljaju.
  2. U secka, zatim, pored badema, ubacite i ovsene pahuljice, čips od jabuke i cimet, da se sve lepo promeša i ustini.
  3. Zatim dodajte sveže urme iz kojih ste izvadili koštice i seckajte sve dok ne dobijete jednoličnu smesu od koje možete praviti kuglice.
  4. Vadite po jednu kašičicu smese i oblikujte u kuglicu, pa uvaljajte u mleveni badem. Na kraju ostavite kuglice u frižideru da se malo stegnu.

Prijatno!

Share: