Ovaj kolač je jedna od onih “smuti pa prospi” varijanti, ali obogaćen velikim komadima voća 🙂 . Sprema se baš brzo, namirnice nisu skupe, pa je nekako prava prilika kad vam treba neki slatkiš za posle ručka, a niste u raspoloženju da provedete sate u kuhinji.

Ovaj recept je uključuje breskve, ali može da se pravi i sa kajsijama ili šljivama. Tako da, dok još ima svežeg voća, prava je prilika da ga iskoristite ;).

 

imageedit_1_8408148512

Sastojci

  • 250g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 150-200g šećera
  • 400ml jogurta
  • 100ml ulja
  • 2 kašike kakao praha
  • 4-6 breskvi (gledajte da ne budu prevelike)

 

Za preliv

  • 100ml mleka
  • 100g čokolade za kuvanje
  • 100g putera ili maragrina
  • 5 kašika šećera

Postupak

  1. Sve sastojke za koru umutite žicom i izlijte u tepsiju koju ste prethodno podmazali maragarinom, moja je dimenzija otprilike 25x35cm ili malo manja.
  2. Voće presecite na polovine i rasporedite u smesu, ja gledam da ih lepo poredjam da jedna polovina bude jedno parce kad se seče. Takodje, gledam da onaj deo gde je bila koštica bude gore kako bi se lepo napunio čokoladom. 😉
  3. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30min na 180. Proverite čačkalicom da li je pečeno.
  4. Sastojke za preliv istopite na tihoj vatri i njime prelijte kolač dok je jos topao.
  5. Ohladite i posluzite 🍰
Share: