Ne poznajem nikoga ko ne voli Ferrero Rocher kuglice. Čak i kad bi mi neko rekao da ih ne voli, ne bih mu verovala 😂. Čak i kad bi mi neko rekao da mu se ne svidjaju ove moje kopije tih kuglica, ni to ne bih verovala 😂. Jer realno, ko može da nadje manu čokoladnom kremu u kombinaciji s pečenim lešnicima. A tek ko može da nadje manu kad na gomili vidi 50-ak ovih kuglica, koliko ispadne od ove mere.

imageedit_1_8408148512

Sastojci

 • 1 pakovanje oblande sa kružićima
 • oko 200-250g pečenih lešnika
 • 200g čoko nugat krema po vašem izboru (nutela, crni deo eurokrema itd)
 • 150g napolitanki od lešnika
 • 200g čokolade
 • 100g margarina

Postupak

 1. Odvojite oko 45-50 lešnika.
 2. Preostale lešnike provrtite par puta kroz secka, da budu onako sitno seckani.
 3. Napolitanke treba isto malo da sameljete u secku. Kažem malo, jer treba da ostanu komadići, ne treba da budu baš samlevene. Ukoliko nemate secka, lešnik seckajte nožem što sitnije, a napolitanke stavite u kesu pa istucite oklagijom.
 4. Krem treba da bude malo duže na sobnoj temperaturi, da biste lakše izmešali smesu.
 5. Od seckanih lešnika odvojite 50ak grama za glazuru, a ostatak pomešajte sa kremom i napolitankama.
 6. Oblandu secite makazama, tako da imate kvadrat oko svake polulopte. Dve polulopte napunite  filom, da ne budu prepune, stavite izmedju njih celi lešnik i spojite.
 7. Ponovite sve dok ne potrošite fil.
 8. Stavite u frižider da se stegnu.
 9. Nakon toga, makazama iseckajte višak oblande, da dobijete prave kuglice.
 10. Za glazuru otopite na pari čokoladu s margarinom i na kraju ubacite onih 50g lešnika. Prelijte svaku kuglicu ovom glazurom sa svih strana. Ukoliko ne želite da kuglice imaju “stopu” gde se slivala čokolada, možete svaku nabosti na čačkalicu pre glaziranja i spremiti jedno parče stiropora, recimo 30x30cm. Kada prelijete kuglicu glazurom, držeći za čačkalicu, ubodite istu u stiropor, tako da će višak čokolade da se slije.
 11. Ostaje samo da sačekate da se glazura stegne i to je to.
Share: