Recept za ovaj beskvasni preukusni hleb mi je stigao sa dalekog Islanda 😁. Kako nisam sumnjala u preporuku, brzo sam ga isprobala. Ljudi moji, ovaj hleb je predobar. Vazdušast, mek, pun semenki koje taman fino upotpunjuju teksturu.
Sa svim beskvasnim hlebovima koje sam probala do sada je bio slučaj da su mi ok, znam da su zdravi, ali nisam bila toooliko oduševljena ukusom. Sa ovim hlebom to nije slučaj 😉
Meni se toliko dopao da sam ga jela samo sa krem sirom ili sa medom. Ništa vam više ni ne treba 😂.
Tako da, za sve one koji bi da se hrane zdravije kao i za one koji iz zdravstvenih razloga izbegavaju hleb sa kvascem evo recepta.

imageedit_1_8408148512

Sastojci

  • 1dl mlevenog lanenog semena (oko 50g)
  • 1dl susama (oko 50g)
  • 1dl sirovog semena suncokreta (oko 50g)
  • 2.5dl speltinog brašna (oko 120g)
  • 2.5dl pšeničnog belog brašna (oko 120g)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praska za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika ulja
  • pola litra jogurta

Postupak

  1. Pomešati sve suve sastojke
  2. Dodati med, ulje i jogurt
  3. Izliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni bez ventilatora, pola sata prekriveno alu-folijom i jos pola sata bez folije. Ja sam pekla u maloj tepsiji 15x25cm.
Share: