Retki su oni koji ne vole palačinke, bilo one klasične, bilo američke. One su jednostavno slatkiš koji svako može da prilagodi svom ukusu, da ih filuje i preliva čime god voli. Mogu da budu baš slatke, mogu da budu i integralne. Ova varijanta je malo manje slatka verzija američkih palačinki, jer se ne stavlja šećer, već samo jedna kašičica meda. Još ako ih prelijete samo gorkom crnom čokoladom, ne morate da brinete 😉 . Veoma su mekane i baš nekako fluffy, kao što možete da vidite i na slici.

imageedit_1_8408148512

Sastojci

  • 2 zrele banane
  • 2 jajeta
  • 120g brašna
  • 100ml mleka
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone

Postupak

  1. Sve sastojke ubacite u secka ili blender i izmiksajte. Ako nemate ove aparate, viljuškom ispasirajte bananu pa sve izmešajte mutilicom ili mikserom.
  2. Tiganj za palačinke ugrejte na srednjoj vatri (kod mene je to bilo 3 od 6). Ako je vatra jača ostaće žive unutra.
  3. Kada sipate smesu na tiganj posle par minuta pojaviće se mehurići i to znači da je donja strana gotova, okrenete i pečete s druge strane još par minuta. I to je to 😂. Od ove količine ispadne 9-10 palacinki. Ja sam smesu sipala onom mericom od 100ml i punila sam je smesom otprilike 3/4.
  4. Prelijte prelivom po želji. Ja sam stavila seckane banane i istopljenu crnu čokoladu.
Share: